23 Ocak 2017 Pazartesi

Paykwik Nedir?


Paykwik Nedir?

Paykwik Nedir?;  en kısa tabiri ile para yerine geçen bir ödeme gerecidir. Türk piyasasında yeni görülmeye başlanan bu sistem kredi kartı veya banka kartı ya da banka hesaplarına benzer bir ödeme gerecidir. Piyasada genelde ön ödemeli sistem ya da elektronik sistem olarak da bilinmektedir. Ön ödemeli Paykwik kartlar, yetkili temsilciler aracılığı ile alınan ve internet sitelerinde ödeme gereci olarak kullanılan bir karttır. Kartı satın alma işlemlerinde ya da harcama işlemlerinde muhatap olunacak kişi ya da kuruluşlardır. Türkiye’de paykwik satış işlemleri konusunda yetkilendirilmiş olan bayilerdir. Kullanım esasları oldukça kolaydır. En belirgin özelliği, internet üzerinden yapılan alışverişlerde ya da para transferi işlemlerinde, güvenlik yönünden hiçbir zafiyet meydana getirmemeleridir.

Paykwik Özellikleri Nelerdir?

Paykwik kartlar, elektronik ön ödemeli sistemlerdir. Daha açık bir ifade ile ihtiyaçlar doğrultusunda kart satın alınması ve satın alınan kartların sanal alışverişlerde kullanılmaktadır. Ön ödeme sistemin mantığında, bedeli önceden kartlara yatırılan paranın harcanması bulunmaktadır. Bu uygulamanın getirilmesinin temel nedeni ise, limit üstü alışveriş alışkanlığının ortadan kaldırılması ve bütçeden ayrılan paraların doğrultusunda, harcama yapılmasıdır. Ön ödemeli sisteminin haricinde, belirgin olan diğer bir özellikte, kartlar ile yapılan alışverişlerde güvenlik ilkesinin ön plana çıkarılmasıdır.

Paykwik Nedir ?

Paykwik en güvenilir ödeme gereçlerinden bir tanesidir. Kartlarda geçerli olan sadece pin kodu olarak bilinen rakamlardır. Bu rakamlar aynı zamanda, kartın kendisini de ifade etmektedir. İletilen kart numaralarının, bireylerin banka hesap bilgileri,  kredi kartları, vatandaşlık numaraları ya da iletişim numaraları  hiçbir ilgisi bulunmaz. Rastgele sayısal değerlerden oluşturulan bu rakamlar, kart sahiplerine özel olarak üretilmektedir. Herhangi bir bilgiyi barındırmamaları nedeni ile güvenli alışveriş yapılmasına imkan sağlamaktadır. Güvenli olarak ifade edilmesinin diğer bir nedeni de, kartın klasik özelliği olan tek kullanımlık özelliğidir. Bir defa kullanım imkanı bulunan kartlar, ikinci defa ya da daha fazla sayıda kullanıma müsaade etmemektedir. Bu neden ile güvenli alışveriş gereği olarak görülmektedir.
Eğer bir kart satın alınmış kart içerisinde bulunan limitin tamamı harcanmamış, kalan paranın kart ele geçirilse dahil kullanılmasına imkan yoktur. Sistem numarayı otomatik olarak iptal ettiği için, kart çalınsa ya da kaybedilse veya birinin eline geçse bile, harcaması mümkün değildir. Belirgin diğer bir özelliği, banka hesap bilgilerine benzemez. Faiz, limit aşım ücreti gibi kart aidatı gibi ekstra masraflar ile karşılaşılmaz. Bankaların aksine, kart bir defa satın alınır, satın alındıktan sonra harcama yapılır ve harcama yapıldıktan sonra, kartın işi biter. Süreç içerisinde  hiçbir şekilde aidat, faiz, limit aşımı ücreti, banka masrafı bu isimlere benzer herhangi bir masraf ile karşılaşılmaz.

Paykwik Kart Nerelerde Kullanılır?

Paykwik nedir ? Kart kullanımı konusunda tercihte bulunabileceğiniz ortamlar, sanal mağazalar ve benzer özelliklere sahip yani internet üzerinden hizmet veren oyun siteleridir. Genel sayı açısından bir değerlendirme yapıldığında, bu rakamın 100 binli rakamlara yaklaştığı görülmektedir. Hizmet veren yani sanal olarak alışveriş yapılmasına imkan sağlayan mağazaların birçoğu, paykwik ile ödeme sistemini kabul etmektedir. Sistemin hangi mağazayı adapte edildiğini öğrenmek istiyor iseniz, mağazaların ödeme yöntemleri konusunda verdiği bilgileri incelemelisiniz. Siteden alış veriş yapmadan önce, ödeme seçenekleri başlıklarına giriş yapın. Ön ödemeli paykwik simgesini veya ismini göreceksiniz.  Online mağazada elinizde bulunan ya da satın almayı düşündüğünüz kart ile güvenli bir şekilde alışveriş yapma şansına sahip olursunuz. Bahsedildiği gibi, mağaza sayısı dünya geneline yayılmış 100 bin rakamları ile ifade edilmektedir. Sadece Türkiye’de ya da sadece Avrupa ülkeleri şeklinde herhangi bir ayrım bulunmamaktadır. Uluslararası alanda online olarak hizmet veren mağazalarda ve oyun sitelerinde, kartı güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder