23 Ocak 2017 Pazartesi

Paykwik Bozdurma



Paykwik Bozdurma

Paykwik Bozdurma; Özellikleri itibari ile bir defa kullanılan kart çeşitleridir. Kartlar satın alındıktan sonra, çevrimiçi alışverişlerde ya da çevrimiçi para gönderme işlemlerinde, sadece bir sefer kullanılmaktadır. Hangi bedelde kart satın alınır ise alınsın, aynı sistem geçerlidir. 10 Euro ya da 250 Euro kart satın aldığınızda, yapacağınız işlem aynı olacaktır. Ucuz fiyatlar ile Paykwik kart satın al. Klasik özellikleri kartların bir defa kullanım imkânının bulunuyor olmasıdır. Bu özellikler nedeni ile kartları satın alma esnasında yapacağınız alışveriş miktarlarına dikkat etmelisiniz. İhtiyacınız hangi doğrultuda ise, o miktarda kart satın almalı ve kartı kullandıktan sonra, işinin bittiğini bilmelisiniz. Eğer alışverişiniz neticesinde yaptığınız harcama aldığınız kart limitinden daha düşük seviyede kalmış ise yapmanız gereken işlem Paykwik bozdurma işlemi olacaktır. Çevirim içi Paykwik bozdurma işlemi olarak ifade edilen kavram kart içerisinde kalan paranın geri alınmasıdır. Kartın içindeki harcanmayan tutar kadar paranın geri alınması anlamına gelmektedir.

Paykwik Kart Bozdurma Nedir?

Paykwik bozdurma satın alınan ödemeli kartlarının içerisinde kalan paranın çevrilmesi anlamına gelir. Sistemden Satın alındıktan sonra harcanmayan kartların, nakde çevrilmesi anlamına gelmektedir. Her iki işlemde bozdurma olarak ifade edilmektedir. İşlemin yapılması gereken yerler ya da bu işlemi yapabilecek yerler, işletmemiz gibi yetkili temsilcilerdir. Bozdurma işlemini yapmak için, pin numaranızın yani kart numaranızın karşı tarafa verilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Güvenmediğiniz ve yetkili olduğundan emin olmadığınız kişi ya da kuruluşlara, pin numaranızı vermemelisiniz. Bilindiği üzere, kartların kullanım esaslarında geçerli olan tek şey numaralarıdır. Eğer yetkisiz bir şahsa ya da bir dolandırıcıya pin numaranızı verir iseniz anında kartınızın içerisinde bulunan para harcanabilir. Bodurumda Kart sahibi bir hak iddia etme şansını bulamayabilir. Bu neden ile bozdurma işlemlerini, yetkili temsilciler üzerinden yapmalısınız. İşletmemiz bozdurma işlemleri konusunda güncel kurlar üzerinden hareket eder. Güvenli işlem sunan yetkili temsilci olarak Türkiye piyasasında yer almaktayız.

Paykwik Bozdurma Nasıl Yapılır?


Paykwik bozdurma işlemleri çevrimiçi olarak yapılan işlemlerdir. İşletmemizin müşteri hizmetlerine müracaat etmeniz halinde, bir iki dakika içerisinde bozdurma işlemini güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz. Müşteri temsilcimiz ile görüşmeye başladığınızda, öncelikli olarak, sizlerden kart numaranızı yani pin numaranız talep edilecektir. Pin numaranızı verdikten sonra, sisteme giriş yapılacak ve kart içerisinde para kalıp kalmadığı kontrol edilecektir. Kontrol işlemi tamamlandıktan sonra, tarafınıza kaç Euro kaldığı belirtilecek ve Türk lirası karşılığı, size bozdurma yapıp yapmamak konusunda kararınız sorulacaktır. Bozdurma işlemine karar vermiş iseniz, gerekli çevrim işlemleri yapılacak elde edilen Türk lirası değeri sizin adınıza kayıtlı hesap numarasına gönderilecektir. Burada önemli bir İki detay bulunmaktadır.

Kartın size ait olmadığı tespiti önemlidir.

Öncelik ile bozdurma işlemini yapmak istediğiniz Paykwik kartın, sizin adınıza ait olduğunun ispatlanması gerekecektir. İlk satın alma işlemi esnasında vermiş olduğunuz bilgiler, sistemden kontrol edilecek ve kartın gerçekten size ait olup olmadığından emin olunacaktır. Eğer kart size ait ise, gerekli işlem hızlı bir şekilde yapılacak ve para hesabınıza aktarılacaktır. Ancak kartın size ait olmadığı tespit edilir ise, bozdurma işlemi kesinlik ile yapılmayacaktır. Bu güvenlik gerekçesine istinaden alınmış bir önlemdir. Paykwik işletmemizin üye memnuniyeti ya da müşterinin yanında davranış sergilemesi esaslarına göre güvenlik kuralı olarak belirlenmiştir.

Elektronik ön ödemeli sistem



Ele geçirdiğiniz bir kart numarası ile ya da size ait olmayan bir kart numarası ile işletmemizin üzerinden işlem yapamazsınız. Sahte olan kart ile Paykwik bozdurma işlemini yapmanız mümkün değildir. Ayrıca, önemli olan diğer bir kuralda, bozdurma işlemini yaptıktan sonra, aynı kart numarasının tekrar kullanıma açılmayacağıdır. Yeniden elektronik ön ödemeli sistem ile çalışmayı düşünebilirsiniz. Bu durum için yeni bir hesap açmanız ya da yeni bir kart satın almanız gerekecektir. Süreç Paykwik satın al işlemleri başlığı altında en baştan başlar. Size yine iki üç dakika içerisinde yeni bir kart tanımlanacak ve size teslim edilecektir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder